Sâmbătă Oct 20

Evenimente importante – anul şcolar 2013-2014

Anul scolar 2013-2014 a debutat pentru Gradinita Crestina „Eleazar” din Siret cu o multime de  activitati interesante si captivante, desfasurate de catre copii impreuna cu cadrele didactice:

Lunile - FEBRUARIE-MARTIE-APRILIE

-    Impreuna cu copiii de la ambele grupe, am fost in vizita la biblioteca oraseneasca Teodor Stefanelli din Siret. Acestia au fost foarte incantati si impresionati de multimea de carti, adunate la un loc si s-au aratat nerabdatori sa le citeasca… binenteles, dupa ce vor invata sa scrie si sa citeasca.


-    Apoi am fost invitati la un teatru, care s-a desfasurat in incinta casei de cultura din Siret, cu tema “Semaforul”. Actorii au expus pe scena intr-un mod cat mai creativ si pe intelesul celor mici cateva reguli importante de circulatie.


-    De asemenea am fost in vizita la coafor.


-    Pentru copiii de la Gradinita Crestina “Eleazar” din siret, “Saptamana Altfel” prin proiectul educational “Sa stii mai multe sa fii mai bun” a debutat printr-o multitudine de activitati extracurriculare care mai de care mai captivante si atractive pentru cei mici.


-    Astfel ca  in prima zi a saptamanii am plecat intr-o excursie la Marginea, o localitate situata la aproximativ 25 km de Siret, unde am avut ocazia sa vizitam atelierul de olarit si expozitia de oale din lut specifice acestei zone. Apoi la intoarcere copiii au putut vizita Parcul zoologic din Radauti, unde au ramas fascinati de animalele si pasarile care traiesc acolo, lei, maimute, pauni, lebede, porumbei...


-    In cea de-a doua zi am fost in vizita la scoala “Petru Musat” unde am putut urmari o mica demonstratie a domnilor politisti care au venit insotiti si de un caine politist, cainele fiind atractia copiilor. Apoi ne-am continuat drumul spre muzeul de Istorie din Siret.

-    Ziua a treia a fost de asemenea incarcata de vizite. De dimineata am fost la fabrica de croitorie din Siret “TaliTextil” unde copiii au putut urmari si o mica demonstratie a doamnei inginere, care le-a aratat cum se croieste o bluzita.


-    Ziua de 10 aprilie a fost cu adevarat speciala, deoarece de dimineata, atat parinti cat si bunici, prieteni rude apropiate, au putut lua parte la serbarea organizata in sala Bisericii Crestine dupa Evanghelie “Harul”. Copiii de la Gradinita “Eleazar ” au prezentat o sceneta “Dorinta copacilor,” au cantat si proclamat  invierea Domnului Isus Hristos. La sfarsitul serbarii au primit cate un mic cadou iar domnul Cornel Haures a prezentat un scurt mesaj.


-    Vineri, ultima zi din saptamana a fost de asemenea una speciala, deoarece in gradinita noastra au sosit doi musafiri mult indragiti de copii Hanna si Tomita, care au avut un mesaj special de transmis copiilor si anume sa manance sanatos sis a faca multa miscare.
-    Copiii s-au bucurat de mult asteptata vacanta de Pasti.

Lunile septembrie, octombrie, noiembrie

-          De la inceputul anului scolar, care a avut loc pe data de 16 septembrie, am parcurs cu copiii diferite teme cum ar fi: “Eu sunt unic”, “Drepturile copilului”, “Familia mea”, “Toamna” (caracteristicile toamnei, fenomene specifice, legume de toamna, fructe, flori, vietuitoare).


-          La grupa, dupa ce am parcurs tema cu legumele de toamna, impreuna cu copii am preparat o salata de legume delicioasa, astfel ca copiii au fost incantati şi sa guste din roadele bogate ale acestui anotimp minunat.


-          De asemenea, impreuna cu copii de la ambele grupe, am iesit in natura sa observam frunzele, copacii, am cules castane si ne-am bucurat de frumusetea incantatoare a anotimpului toamna.


-          Copiii, însotiti de cadrele didactice au avut posibilitatea si in acest an de a vedea cum se face sucul de mere intr-o fabricuta din Dornesti, o localitate aflata la aproximativ 10km de Siret.  De asemenea la finalul excursiei, copiii au putut si sa guste din deliciosul suc, spre incantarea lor.


-          Am primit cu bucurie vizita  domnilor pompieri care au prezentat copiilor in power point diferite situatii reale in care copiii erau invatati cum sa reactioneze in cazul unui incendiu. De asemenea copiii au mai fost sfatuiti sa nu se joace cu focul. Impreuna cu copiii am participat si la o simulare de incendiu in Gradinita Crestina “Eleazar.” Intr-un timp scurt, cadrele didactice impreuna cu copiii am iesit afara in curtea gradinitei intr-un loc special amenajat.


-          In prima saptamana din luna noiembrie, copiii s-au bucurat de o saptamana de vacanta.

-          Marți  12 noiembrie 2013, 51 de copii de la Gradinita “Eleazar” din Siret si nu numai, au participat la screeningul oftalmologic Novaoptic . În cadrul evenimentului, copiii au avut posibilitatea să efectueze în mod gratuit:
- examinarea la autorefractometrul pediatric Plusoptix
- examinarea ortoforiei sau evidențierea deviațiilor oculare
- examenul motilității oculare
- examinarea vederii binoculare. 8 copii depistați cu probleme de vedere vor beneficia de consultație gratuită la cabinetul Novaoptic. Programul "Vedere clară, Ochi sănătoși" continua.


-          Toamna este un anotimp frumos si bogat al anului. Copiii imbogatindu-si cunostintele referitoare la fenomene specific, fructe legume, flori, vietuitoare, in cadrul proiectului tematic, “Farmecul Toamnei” au prezentat aceste cunostinte in cadrul unei serbari, la care au participat, parinti, bunici, prieteni. La sfarsitul serbarii au servit din bogatiile toamnei si totodata prajituri delicioase pregatite de catre parinti.


Arhiva evenimente

Persoanele angajate, cadrele didactice şi personalul auxiliar consideră că „activitatea de la grădiniţă nu este doar o profesie, ci o slujire pentru Dumnezeu.”

„O instituţie urcă sau coboară, în funcţie de cei ce o slujesc!” - anonim

Biserica Harul Siret